divendres, 19 de juny del 2009

PP i PSOE agranen cap a casa

Com sabem, la Diputació de València ha oferit per aquest estiu una sèrie de beques de formació per als estudiants valencians. L’adjudicació de les beques ha estat a càrrec del ajuntaments. A Canals els estudiants han entregat documentació que acreditava els seus mèrits i han realitzat una entrevista. Fins ací tot bé.

Què ha fet el nostre govern del PP-PSOE? En la llista publicada dels alumnes becats em constatat que l’adjudicació ha estat feta seguint criteris de proximitat familiar i política, tal com feien els cacics. Els noms de fills de regidors i nebots, s’alternen amb els dels militants de les joventuts d’aquests partits, i també amb els dels fills del funcionariat del consistori.

Coincidència? És possible que en un poble de vora 15.000 habitants com a mínim el 60% dels beneficiats tinguen una relació directa o clara amb els partits governants i els funcionaris?

Són democràtiques aquestes pràctiques del PP-PSOE? Seria propi açò de partits que s’autoproclamen democràtics? Seria propi açò d’un partit que s’autoproclama socialista i obrer? Podem considerar digne que un polític es done a conèixer per guanyar 600 o 1.200 €?

En un context de crisi extrema com la que patix Canals, les beques, en general, no han anat a parar a aquelles persones que més s’han esforçat i que més les necessiten. I és que el govern no té prou amb enfonsar els treballadors, sinò que també se’ns riuen a la cara.
Sols saben omplir-se la boca amb paraules com democràcia, participació, dignitat, transparència, ... quan, a la pràctica, han demostrat i continuen demostrant que sols coneixen l’autoritarisme, el caciquisme, la corrupció i la repressió com a manera de control.

PER UNA DEMOCRÀCIA REAL, POPULAR I PARTICIPATIVA
PER LA DIGNITAT DEL POBLE I ELS TREBALLADORS


Centre Social Autogestionat “La Lloca” de Canals
L’Escarot – Assemblea de Joves de La Costera

csalalloca.blogspot.com // csalalloca@hotmail.com // lescarot@cajei.cat